søndag den 6. april 2014

Fishing Zealand er initiativtager for bæredygtigt lystfiskeri

I denne måneds udgave af Fisk & Fri er en interessant og relevant artikel forfattet af Gordon P. Henriksen, som er projektleder for Fishing Zealand. Overskriften for artiklen er Bæredygtige begrænsning i ferskvand.


Der sættes i artiklen fokus på de såkaldte bag limits for en lystfiskers hjemtagne fangster og hvordan disse bag limits gavner samfundet i et profitabelt og rekreationelt perspektiv. Deres anbefaling og argumenter for indførelse af bag limits bakkes op af biologer fra DTU Aqua og Danmarks Sportsfiskerforbund.

Bag limits er en anbefalet begrænsning af antallet og størrelsen på de rovfisk, som en lystfisker i ferskvand på daglig basis kan hjemtage. I kontrast til de statsregulerede mindstemål og ubegrænsningen af antal hjemtagne fisk på daglig basis, kan et mindste- og størstemål kombineret med en fornuftig antalsbegrænsning på de hjemtagne rovfisk hjælpe med til at opretholde en sund og bæredygtig population af rovfisk til glæde for alle lystfiskere - hvadenten man gerne vil spise eller genudsætte sin fangne fisk.


Gordon P. Henriksen og Fishing Zealand opstiller i artiklen et fornuftigt bag limit regelsæt for de ferske rovfisk, som kan være inspirationskilde til indførelse i lystfiskerforeninger på Sjælland. 
Flere lystfiskeriforeninger, som Sorø Lystfiskeriforening, har dog været forgangsforeninger og allerede indført bag limits, hvilket LFT finder utrolig glædeligt! Men vi håber, at flere vil følge trop: Særligt de større sjællandske foreninger, som Lystfiskeriforeningen, Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg samt Fiskeringen, som forvalter fiskeriet på mange store sjællandske søer, vil virkelig kunne have en positiv indvirkning på det bæredygtige fiskeri, hvis bag limits bliver indført i deres reglement.

Screenshot af Sorø Lystfiskeriforenings bag limit reglsæt

LFT støtter Fishing Zealands arbejde for et mere bæredygtigt fiskeri til gavn for flest lystfiskere muligt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar