søndag den 13. januar 2013

Elektroniske fiskeforberedelser

I denne kolde tid er tiden til at lave forberedelser til den kommende sæson.

Teamet har kig på flere nye, spændende søer i både Danmark og Sverige. Da vores tid skal koordineres med familie, arbejde, skole og vejret er de effektive fisketimer på vandet begrænsede. For at effektivisere vores tid på vandet er det vigtigt at vide præcist, hvor man gerne vil fiske. 

Mange danske og svenske søer har dybdekort i papirform, som kan hjælpe én til at finde hotspots, men den eksakte position på en skrænt eller knold kan være svær at lokalisere, når man selv sejler rundt på en stor sø. Man kan komme til at lede længe uden at fiske effektivt under fx. vertical jigging. Jeg har fundet en løsning på problemet, som kan forberedes hjemmefra.

Jeg gør brug af indskannede dybdekort og Google Earth (GE). GE har en funktion, som hedder "Tilføj billedoverlejring", hvor man kan tilføje et billede direkte på GE's satellitbilleder. Ved at gøre billedet gennemsigtigt og justere størrelsen samt placeringen i GE kan man få dybdekortet over den ønskede sø til at ligge temmelig præcist ovenpå satellitbilledet af søen - vupti et elektronisk dybdekort på computeren. Man kan nu tilføje waypoints i GE til de skrænter, knolde, pynter osv. som man har udseet sig, eksportere dem til ens kombi-lod eller håndholdte GPS og tage dem med på søen. Har man så gjort forarbejdet ordentligt, kan man bare aktivere waypointet på GPS'en og navigere hjemmevant hen til en fiskeplads, hvor man aldrig har været før, og fiske på den med det samme. Dette er selvfølgelig forudsat af, at loggeren af papirkortet har gjort sit arbejde ordentligt...

Teamet har haft held med at ramme præcist indenfor 10-20 m. med hjemmelavede waypoints på eksempelvis knolde, som ville have taget rum tid at finde uden waypointet. :)

Prøv metoden og spar tid på nye søer! 

Eksempel på elektronisk dybdekort i Google Earth.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar